Burn-out... Hoe kom ik hieruit?


We leven in een maatschappij waarin flink aan ons getrokken wordt, van álle kanten; het gezin heeft aandacht nodig, je vrienden begrijpen niet waarom ze je zo weinig zien en dan nog niet te beginnen over de sociale druk en verwachtingen. De sociale druk ligt op het moment hoger dan ooit te voren. Als je kijkt op social media zie je alleen maar blije en gelukkige mensen, terwijl er achter de schermen natuurlijk een hoop meer gaande is.
Je grenzen aangeven en voor jezelf opkomen zijn 1 van de belangrijkste dingen als het gaat om burn-out's klachten. Je grenzen aangeven en voor jezelf opkomen klinkt leuk, maar dit is niet zo makkelijk voor iedereen. Ook is het belangrijk dat je je ei kwijt kan en een goede nachtrust hebt.
Buiten deze onderwerpen om zijn er nog meer factoren die in balans mogen komen, wil je je burn-out achter je kunnen laten. Daar kan ik je bij helpen. Ik ga met je kijken waar de 'probleem'-factoren liggen en hoe je hier het beste aan kunt werken.


En voor nu, hier nog een paar quotes die je een steuntje in je rug kunnen geven.

 

Motiverende quotes bij een burn-out

1. "Ben waar je bent, in plaats van waar je wil zijn."Acceptatie is alles. Maar hoe moeilijk is dat, wanneer alles zoveel energie kost en je (bijna) niet meer kan genieten? Moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.

2. "Je lichaam heeft een zelfherstellend-vermogen, die er voor zorgt dat je er weer boven op komt. "De kunst is om het verstand stil te krijgen en te gaan luisteren naar je lichaam, i.p.v. naar je verstand.

3. "Doe de dingen die je leuk vind en je een warm gevoel geven van binnen zonder angst."Angst is de dief van geluk en plezier. Wanneer je dit onder controle krijgt, ben je vrij van destructieve gedachten.

 

Heb je een burn-out, of lijkt het erop dat de symptomen langzaam je leven in sluipen? Of wil je graag handvaten voor een gelukkiger leven? Ik ga je helpen.

 

Liefs,

Brenda