Geniet

 

Daar zit je dan, in je blauwe hartjesbadjas op de bank vól inspiratie om een artikel te gaan schrijven over binnenvetters, komt Gaia (mijn kat) mijn momentje even onderbreken. (Scrol naar beneden voor foto) "Moet dat nu, nee toch?", denk je dan. "Okeee.... Vooruit dan maar." In de hoop dat mijn inspiratie blijft hangen. Tussen het kroelen en de spin-geluiden door, komt er een helder bewustzijnsmomentje naar boven: "Geniet van de kleine dingen, ook al lopen dingen soms anders dan je ze gewild had.
" Wow, even met je neus op de feiten worden gedrukt. BAM. In my face. Ik had het toch ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen om haar weg te sturen en dat artikel te gaan schrijven, waar ik zoveel inspiratie voor had?

Genieten van al het moois wat op je pad komt, klinkt overigens zo sentimenteel, maar zo waar? We leven in een maatschappij waarbij het bijvoorbeeld 'normaal' is om eten in je koelkast te hebben liggen en te pakken waar je maar zin in hebt. Alles lijkt zo vanzelfsprekend. Bizar eigenlijk, hè? Als je gaat vergelijken wat er in andere landen gaande is, rondom o.a. het voedselgebrek.
Laten we hier eens even bij stilstaan met zijn allen. Dankbaar zijn voor alles wat je hebt; voor het eten wat in je koelkast ligt, voor de mensen om je heen, voor je kat die haar aandacht komt vragen terwijl je net vól inspiratie een artikel wilde schrijven. Ja, ook voor de dingen die even op het moment niet zo goed uit leken te komen. Ben daar ook eens dankbaar voor. Het klinkt gek, maar zonder deze momenten, zouden de leuke momenten er niet zo tussen uit spatten. Ben eens dankbaar voor de regen, die op je dak klettert, terwijl je eigenlijk naar de winkel zou gaan op je fietsje voor boodschappen, maar nu verplicht op de bank moet zitten met een warme kop thee. Het zijn de kleine dingen die we mogen omarmen.
En die niet vanzelfsprekend hoeven te zijn.

De leuke, maar ook júist de minder leuke momenten, die we vol overgave tegemoet mogen zien. Ze zijn er toch, dus waarom zouden we er niet gewoon van genieten?


Namaste 
Liefs Gaia & Brenda