Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse techniek voor stressvermindering en ontspanning die ook de genezing bevordert. Het wordt toegediend door "handoplegging" en is gebaseerd op het idee dat er een ongeziene "levenskracht energie" door ons heen stroomt en dat dit de oorzaak is dat we leven. Als iemands "levenskracht energie" laag is, dan hebben we meer kans om ziek te worden of stress te voelen, en als die hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn.

 

Het woord Reiki is gemaakt van twee Japanse woorden - Rei wat "God's Wijsheid of de Hogere Kracht" betekent en Ki wat "levenskracht energie" is. Dus Reiki is eigenlijk "geestelijk geleide levenskracht energie".

 

Een behandeling voelt aan als een prachtige gloed die door en om je heen stroomt. Reiki behandelt de hele persoon met inbegrip van lichaam, emoties, geest en ziel en creëert vele heilzame effecten, waaronder ontspanning en gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn. Velen hebben wonderbaarlijke resultaten gerapporteerd.

 

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van spirituele genezing en zelfverbetering die iedereen kan gebruiken. Het is effectief in het helpen van vrijwel elke bekende ziekte en kwaal en creëert altijd een heilzaam effect. Het werkt ook in combinatie met alle andere medische of therapeutische technieken om de bijwerkingen te verlichten en het herstel te bevorderen.

 

Een verbazingwekkend eenvoudige techniek om te leren, het vermogen om Reiki te gebruiken wordt niet in de gebruikelijke zin onderwezen, maar wordt tijdens een Reiki les aan de student overgedragen. Deze vaardigheid wordt doorgegeven tijdens een "afstemming" die door een Reikimaster wordt gegeven en stelt de student in staat om een onbeperkte hoeveelheid "levenskracht energie" aan te boren om de gezondheid te verbeteren en de kwaliteit van het leven te verbeteren.

 

Het gebruik ervan is niet afhankelijk van iemands intellectuele capaciteit of spirituele ontwikkeling en is daarom voor iedereen beschikbaar. Het is met succes onderwezen aan duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden.

 

Hoewel Reiki spiritueel van aard is, is het geen religie. Het heeft geen dogma, en er is niets wat je moet geloven om Reiki te leren en te gebruiken. In feite is Reiki helemaal niet afhankelijk van het geloof en zal het werken of je er nu in gelooft of niet. Omdat Reiki van God komt, vinden veel mensen dat het gebruik van Reiki hen meer in contact brengt met de ervaring van hun religie dan dat ze er alleen een intellectueel concept van hebben.

 

Hoewel Reiki geen religie is, is het toch belangrijk om te leven en te handelen op een manier die de harmonie met anderen bevordert. Mikao Usui, de grondlegger van het Reikisysteem van natuurlijke genezing, raadde aan om bepaalde eenvoudige ethische idealen te beoefenen om vrede en harmonie te bevorderen, die bijna universeel zijn in alle culturen.

 

Tijdens een meditatie enkele jaren na de ontwikkeling van Reiki, besloot Mikao Usui de Reiki Idealen toe te voegen aan de beoefening van Reiki. De Idealen kwamen deels van de vijf prinsen van de Meiji-keizer van Japan die Mikao Usui bewonderde. De Idealen werden ontwikkeld om geestelijk evenwicht toe te voegen aan Usui Reiki. Hun doel is om mensen te helpen realiseren dat het genezen van de geest door bewust te besluiten zichzelf te verbeteren een noodzakelijk onderdeel is van de Reiki helende ervaring. Om de Reiki helende energieën een blijvend resultaat te geven, moet de cliënt de verantwoordelijkheid voor zijn of haar genezing op zich nemen en er actief aan deelnemen. Daarom is het Usui systeem van Reiki meer dan het gebruik van de Reiki energie. Het moet ook een actieve betrokkenheid bevatten om zichzelf te verbeteren, zodat het een compleet systeem wordt. De idealen zijn zowel richtlijnen voor een gelukzalig leven als deugden die de praktijk waardig zijn voor hun inherente waarde.